Eden 2022 wordt een multimediaal cultureel event met als thema de scheppingsverhalen uit Genesis.

Lees HIER de programmatekst van EDEN

Expo

De basis van de tentoonstelling is een thematische selectie uit enkele belangrijke privéverzamelingen. Dit betekent dat er werken getoond worden van binnen- en buitenlandse kunstenaars met internationale faam. Naast deze selectie toont de tentoonstelling ook werk van Belgische kunstenaars die uitgenodigd worden om deel te nemen met nieuw werk.

Muziek

De muziekprogrammatie loopt in samenwerking met Bart Naessens.

Bart Naessens is Klara Musicus van het jaar 2020. Zijn actieradius in de wereld van de klassieke muziek is overweldigend: als dirigent en artistiek leider, als speler op klavecimbel en orgel, als pedagoog in het Brusselse conservatorium en Lemmensinstituut en als bezieler van amateurmusici.
Het muziekprogramma voorziet een pop-upconcert, kamermuziek, een slotconcert en een ‘muzikale installatie’, een muziekproject van de afdeling Compositie/Muziektechnologie muziek van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Woord

Het thema Eden wordt tijdens het event ook behandeld via tekstproductie en lezingen.
Een van onze auteurs is Carl Snoecx, pedagogische adviseur Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
De teksten worden gepubliceerd in het EDEN magazine.
Er wordt ook panelgesprek georganiseerd over het deelthema ‘Zorg om de schepping – een economie van de hoop’ in samenwerking met VORMINGPLUS-AVANSA.

Film

Er wordt – in samenwerking met De Andere Film – een filmvoorstelling georganiseerd.