Ontmoetingsconcert
Musica Gloria

Purcell, Händel & Telemann

zondag 21 november 2021
16:00
O.L.Vrouwekerk
Roeselare

kaarten € 15
vrienden van Eden: gratis

Het ensemble Musica Gloria werd opgericht door traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini. Intussen leidt hij samen met hoboïste Nele Vertommen het ensemble dat bestaat uit een groep jonge en enthousiaste solisten die reeds veelgevraagd zijn bij gerenommeerde ensembles zoals Il Gardellino, Scherzi Musicali, B’Rock, La Petite Bande en Collegium Vocale.

Musica Gloria richt zich vooral op het muziekrepertoire van de barok en past zijn bezetting, historische instrumenten en uitvoeringspraktijk aan de zorgvuldig samengestelde programma’s aan.
Essentieel is het publiek een boeiend muzikaal verhaal brengen en inspirerende, ontroerende en hartverwarmende momenten laten ervaren. Het publiek beschrijft de concerten dan ook vaak als ‘schitterend, subliem, wondermooi, overheerlijk en onvergetelijk’ (uit gastenboek).

De leden van het ensemble genieten van de voorbereidingen en concerten in een open, amusante en harmonieuze sfeer met respect voor de muziek, componist en medemusici. Musica Gloria werd reeds uitgenodigd door organisaties als Klara, AMUZ en Concertgebouw Brugge.

Nele Vertommen ontving de eerste prijs en Beniamino Paganini de Sonderpreis van de jury op de 11de Internationale Telemann Wedstrijd Magdeburg(D), 2021.